Verzekering

Verzekering schepen

De schepen zijn door de eigenaar/verhuurder all-risk en voor verhuur verzekerd. Het eigen risico verschilt per schip en dient u in de vorm van een waarborgsom aan de verhuurder, voor vertrek, te voldoen. Deze waarborgsom kunt u contant betalen, en in het buitenland met uw creditcard. Het bedrag wordt door de verhuurder aan u terugbetaald wanneer u het schip aan het einde van de huurperiode op tijd en in goede staat terugbrengt.

Uitrusting

De schepen zijn uitgerust voor het aantal personen dat staat aangegeven (inclusief reddingsvesten). U dient zelf te zorgen voor beddengoed, handdoeken, theedoeken en proviand (tenzij anders vermeld). Per schip is aangegeven over welke specifieke uitrusting het beschikt. Hiervoor dient soms extra te worden betaald. Wanneer u deze extra uitrusting wenst kunt u dit op het online reserveringsformulier aangeven.

Uw vakantieverzekering

Het is belangrijk uzelf en uw reisgenoten voor en tijdens uw vakantie goed te verzekeren.
Yachtcharter Lemmer biedt u de unieke mogelijkheid bij boeking gelijktijdig een verzekering af te sluiten voor annulering, waarborg, bagage, onvoorziene uitgaven, aansprakelijkheid en ongevallen.

Meer informatie hierover vindt u op op de website van  : De Hamburger Yachtversicherung

 

Borgsom betaling: (bij check-in)

De borgsom dient u aan boord voor  vertrek op de manier zoals op het huurcontract vermeld staat af te rekenen, ook indien u een  borgsom verzekering hebt afgesloten dient de gehele borgsom betaald te worden (het betreft geen afkoop van de borg maar verzekering van de borg).

Zekerheid van Uw (aan) betaling

Yachtcharter Lemmer heeft  van Pantaenius, één van de grootste jachtverzekeraars in Europa, het zg. Charterlogo gekregen. Dit kwaliteitslogo voor charter firma’s geeft een duidelijk kwaliteitssignaal af, en staat borg voor de zekerheid van uw betaling.

FAQ

Aankomst

U dient er rekening mee te houden dat er bij de oplevering en teruggave van de boot wachttijden kunnen ontstaan. Bij aankomst zullen wij u in ieder geval alvast de gelegenheid geven aan boord te gaan. U kunt dan alvast beginnen met de controle van de inventarislijst en de zeilen. Zonder toestemming mag u nog niet inladen.
Mocht u later dan de afgesproken tijd aankomen, neem dan telefonisch contact met ons op.

Parkeren

In de haven zijn gratis parkeerplaatsen beschikbaar voor onze boot huurders.

Hoeveel kookgas, drinkwater en brandstof is aan boord?

Al onze schepen zijn bij de overdracht volgetankt (water en diesel) en dienen ook weer volgetankt teruggegeven te worden. Aan boord bevindt zich één reserve gasfles, de kosten voor kookgas zijn inbegrepen.

Is er beddengoed aan boord?

Nee, gelieve beddengoed, kussens, lakens e.d. zelf mee te nemen. Bij uw reservering krijgt u de optie om beddengoed tegen een meerprijs te bestellen.

Hoe verloopt de eindreiniging?

Op onze jachten is eindreiniging verplicht. De jachten worden voor en na uw reis door een professioneel schoonmaakbedrijf gereinigd. Zo bent u verzekerd van een schoon schip!

Hoe verloopt de check-uit, en wat wordt er van de terugkomende huurders verwacht?

Wij verwachten bij het uitchecken het volgende:

  • De diesel tank bon op de navigatietafel leggen ter controle  (ontbreekt deze dan verrekenen wij de motor vaaruren met de  borgsom)
  • Fecaliën tank leeg (0%)
  • Drinkwatertank(s) vol
  • Boot aan de landstroom
  • Zwemvesten en lifelines op de salontafel leggen
  • Dek weer schoon indien u niet voor de  optie “reiniging buiten”  hebt gekozen. Indien het dek niet schoon is wordt minimaal €55,00 met de borg verrekend.
  • Boot leeg en bezemschoon achterlaten, afval etc. van boord.
  • U dient de boot voor de opgegeven tijd in het huurcontract verlaten te hebben. Te late teruggave van de boot betekend bijvoorbeeld dat service medewerkers, schoonmakers e.d. op u moeten wachten. Deze uren zullen wij in rekening moeten brengen (moeten wij ook betalen). Te late terugkomst door slechte weersomstandigheden zijn geen excuus voor het te laat inleveren van de boot, plan uw reis daarom goed en hou de weersvoorspellingen in de gaten

Als uw gehuurde boot aan deze lijst voldoet, pas dan kunt u het servicenummer bellen voor de check out.

Charter Yacht IJsselmeer is een onderdeel van Yachtcharter Lemmer